Actualitate IT Societate

Facebook se implică în educarea tinerilor, dar printr-o tehnică de secol XXI

Publicat de Sebastian A.

Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume, a făcut un pas important în ceea ce privește educarea tinerilor. Nu îi ceartă și nici nu îi pedepește, ci a găsit o metodă pe care a adaptat-o vremurilor noastre.

Facebook a achiziționat o aplicație care încurajează adolescenții să se poarte frumos unii cu alții. Aplicația se numește „tbh”, abrevierea de la „to be honest” („a fi sincer”) și a fost descărcată, la două luni de la lansare, de peste cinci milioane de ori.

Potrivit site-ului TechCrunch, Facebook a cumpărat aplicația pentru „mai puțin de 100 de milioane de dolari”, iar cele patru persoane care au dezvoltat-o vor deveni angajați ai Facebook.

Cum funcționează aplicația „tbh”

După ce utilizatorul își încarcă contactele, aplicația pune întrebări predeterminate, cu tentă pozitivă, cum ar fi „cine ar fi persoana pe care a-i aduce-o la o petrecere?”, iar alături există opțiunea de a alege unul din patru prieteni.

Cei aleși ca fiind „prietenul pe care îl vrei la petrecere” va primi notificarea, dar detaliile despre persoana care a făcut alegerea rămân anonime.

Citește și:

De ce condamnații români în alte state nu pot fi aduși în România

Lasa un comentariu