Prima pagina Societate Vocea Bucurestiului

FENOMEN EXTREM în București. Vedeți ce trebuie să faceți

Publicat de Diana F
Frigul s-a întors și în București și odată cu el a apărut un fenomen mai puțin obișnuit și anume ploaia înghețată care a transformat mașinile în adevărate iglu-uri. Acesta reprezintă un real pericol pentru traficul rutier, dar şi pentru pietoni, avertizează Poliţia.

Conducătorilor auto li se mai recomandă să adapteze maniera de condus la specificul suprafeței carosabile, să evite frânările și accelerările bruște, să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să poată opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc.

Totodată, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi. Cei angajați în traversarea străzii trebuie să țină cont că distanța de frânare a autovehiculelor se mărește considerabil, în condiții de carosabil alunecos, conform celor de la Brigada Rutieră.

Lasa un comentariu