Prima pagina

Firea a anunțat că Regia Autonomă de Transport București (RATB) a devenit Societatea de Transport București (STB)

Publicat de Grigore Bogdan
Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că Regia de Transport București a devenit, oficial, Societatea de Transport București SA, iar vestea buna este că în urma acestei schimbări, nu se vor face disponibilizări.

„Astăzi s-a realizat un pas esențial pentru modernizarea transportului public: Regia Autonomă de Transport București SA a devenit Societatea de Transport București – STB SA. Această modificare este obligatorie pentru acesarea de fonduri europene nerambursabile de către autoritatea publică locală (…) Totodată, existența unui contract de servicii publice este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de către autoritatea publică locală”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Primarul general a mai adaugat că luna viitoare vor sosi primele autobuze noi, Euro VI, din cele 400 recent achiziționate de Primăria Capitalei.

„Aceste mijloace de transport sunt dotate la cele mai înalte standarde, au tot confortul, aer condiționat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiază de supraveghere video atât în interior cât și în exterior. De asemenea, în paralel, se desfășoară acțiuni de modernizare a mijloacelor de transport în comun existente, precum și acțiuni de reabilitare a infrastructurii de transport”, mai declară Gabriela Firea.

Lasa un comentariu