Politică Prima pagina Vocea Bucurestiului

Firea, atac la Dragnea și la Guvern privind proiectul de buget care afectează Primăria Capitalei: „Sunt o serie de legi care sunt încălcate prin acest proiect de buget. Dacă dl Dragnea are bună-credință, să facă ce a promis în campania electorală”

firea
Publicat de Grigore Bogdan
Primarul Capitalei Gabriela Firea a reactionat, astazi, la adresa liderului PSD Liviu Dragnea pe tema bugetului pe 2019, afirmând că acest proiect „încalcă legi”.

„Prin legea bugetului de stat nu poți să modifici legi organice, nu poți să modifici Constituția, nu poți să modifici legea finanțelor publice locale, nu poți să modifici legea administrației publice locale și nici legea serviciilor publice locale. Prin urmare, sunt o serie de legi care sunt încălcate prin acest proiect de buget. Voi trimite toate aceste documente instituțiilor abilitate și sper ca în al 12-lea ceas se va face dreptate și că o ranchiună politică nu se răsfrânge asupra cetățenilor. (…) Dacă nu vom reuși să modificăm bugetul nici în Guvern și nici în Parlament, ne vom adresa și altor foruri. (…) Vom găsi soluții, dar bine și ușor nu va fi.”, a spus Gabriela Firea.

„Dacă dl Dragnea are bună-credință, îi voi adresa rugămintea să renunțe la acest proiect de buget la capitolul Primăria Capitalei și să facă ce a promis în campania electorală. Să transfere Centura Capitalei de la Ministerul Transporturilor, CNAIR, care nu face nimic, către Primăria Capitalei pentru finalizare. Să transfere metroul de la minister către Primăria Capitalei și să nu ne mai blocheze proiectele care au legătură cu ministerele de resort”, a mai spus Firea.

„Am pregătit un material cu un conținut juridic pe care îl voi transmite la Guvern și Parlament. Funcționarii și demnitarii trebuie să țină cont de ceea ce semnează, pentru că ei vor fi cei care vor plăti, pentru că, totuși, chiar dacă vrei să te răzbuni pe un om trebuie să respecți legile în vigoare. Este normal ca funcţionarii publici şi demnitarii să aibă grijă ceea ce sunt puşi să facă şi din punct de vedere legal, pentru că ei vor răspunde, nu persoana care acum, dorind să mă pedepsească pe mine politic şi să mă pună într-o situaţie incomodă faţă de bucureşteni, practic a luat această decizie politică mare ca Bucureştiul să sufere. Mă uit la televizor și deja nu mai știu cum să explic. Domnul Fifor, fost ministru al Apărării, afirma ritos că de la Primăria Capitalei nu se taie fonduri, ba se suplimentează cu 200 de milioane de lei. Îi transmit colegului meu, încă, de partid că tot ceea ce transmit eu poate fi verificat, iar evidențele sunt foarte clare”, a afirmat Gabriela Firea.

Lasa un comentariu