Prima pagina Vocea Bucurestiului

Firea, precizări privind Programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic din București: „Până în anul 2020 vom interveni în toate clădirile care au risc seismic de clasa I”

firea
Publicat de Grigore Bogdan
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre evoluția Programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic din București, precizand ca 349 de imobile din Capitală sunt încadrate în clasa I de risc seismic.

„Până în anul 2020 vom interveni în toate clădirile care au risc seismic de clasa I”. Aproape 9.000 de persoane locuiesc în aceste imobile, a spus Gabriela Firea.

„195 de clădiri încadrate în categoria de risc seismic I sunt în proces de consolidare. În ceea ce privește monumentele istorie sunt în elaborare documentele pentru exproprierea a 21 de imobile. Prima expropriere a fost deja aprobată”

”Peste 20 de ani de nepasare au sapat incet dar sigur, iar Bucurestiul s-a degradat pana la starea in care se afla azi. 351 de cladiri incadrate in clasa I de risc seismic au asteptat 27 de ani consolidarea, insa doar 20 de imobile au avut noroc, deci nici macar unul pe an! Mi-am propus ca pana în 2020 să se intervină la toate cele 351 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic.”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a declarat că au fost identificate clădirile cu risc seismic clasa a II-a și au fost trimise notificări proprietarilor, conform prevederilor legale.

Potrivit legii, proprietarii au obligația ca în termen de 60 de zile de la notificare să înceapă reparațiile.

Lasa un comentariu