Prima pagina Sanatate

Firea, reacție privind problemele de la Maternitatea Giulești: „Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secția (de neonatologie – n.r.) și în primul rând să se facă internări, pentru că foarte multe femei așteaptă să se interneze”

Publicat de Grigore Bogdan
Gabriela Firea a reactionat in legatura cu problemele aparute la Maternitatea Giulești, unde mai mulți bebeluși au contractat stafilococul auriu. Primarul general speră să fie redeschisă cat mai repede secția de neonatologie, existand multe mame care asteapta sa se interneze.

„Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secția (de neonatologie – n.r.) și în primul rând să se facă internări, pentru că foarte multe femei așteaptă să se interneze”, a declarat, luni , primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, în spitalele din toată țară ar trebui să se poarte măști medicinale, obligatoriu.

„Nu există obligativitatea purtării măștii în spitale. Eu cred că ar trebui să regândim tot acest sistem și mă refer la nivelul întregii țări pentru că astfel de situații vor mai apărea, și atunci trebuie să luăm măsurile care se impun, pentru purtarea măștii și pentru măsurile care se impun pentru schimbarea la fiecare manevră a bebelușilor, de către asistente, sau medici, a mănușilor chirugicale. Trebuie regândit și acest sistem de dezinfectare, pentru că, așa cum știți, au mai existat astfel de cazuri în țară, chiar și în București. Normal ar fi să nu mai apară aceste situații”, a precizat, luni, Gabriela Firea.

Lasa un comentariu