Politică Prima pagina

Firea și Plumb s-au unit. Ce își doresc vicepreședinții PSD

Publicat de Diana F
Gabriela Firea și Rovana Plumb, ambele în postura de vicepreședinți ai PSD, au scris astăzi mesaje pe pagina de facebook în care au o cerință clară referitoare la cum ar putea să se încheie această criză politică.

Gabriela Firea

„Privesc şi eu cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în viaţa politică de câteva zile. Nu pot fi indiferentă, chiar dacă sunt preocupată primordial de problemele Capitalei. Observ că motoarele administraţiei publice centrale şi locale au încetinit … este o reacţie organică la criza politică. Cei care suntem, încă, responsabili pentru ceea ce se întâmplă cu România trebuie să acţionăm urgent în sensul reinstaurării unui climat politic la standarde europene, de profesionalism, rigoare, civilizaţie, valori comune de respect faţă de Constituţie şi legile ţării. Românii merită ca toate eforturile noastre să se îndrepte către rezolvarea problemelor cu care se confruntă în spitale, şcoli, nevoia de siguranţă a cetăţenilor, o infrastructură modernă. Copiii noştri merită să le garantăm o ţară sigură, în care pacea, protecţia şi echilibrul social sunt prezente normale în viaţa lor. De aceea, cred că trebuie să ne întâlnim urgent într-o şedinţă a Comitetului Executiv National pentru a tranşa criza politică. Apoi, să ne reîntoarcem urgent la muncă. Orice soluţie va reieşi din dezbaterea CexN va fi mai utilă pentru ţară decât instabilitatea actuală. Dumnezeu să ne dea tuturor dreapta judecată şi patriotism”, a scris Firea pe Facebook.

Rovana Plumb

„Situaţia de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua! Fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor. De aceea, consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN – pentru a tranşa lucrurile şi pentru a ne întoarce la o stare de calm şi predictibilitate”, a scris Plumb pe facebook.

Citește și:

Scrisoare DURĂ a polițiștilor pentru Carmen Dan: ”Manifest pentru dreptate”

2 Comentarii

  • Am înțeles primul-ministru, miniștri sun propuși politic ,sunt validați de parlament îi acceptă președintele țării și își încep munca sub conducerea primului-ministru care este șeful lor,indiferent ce problemă apare aceasta se discută întâi cu șeful în speță primul-ministru îi spui și ce ai în vedere,dacă este de acord de abia atunci îl chemi tu ca ministru pe cel care urmează să înlocuiască pe cineva și săi comunici care este hotărârea(în cazul Carmen Dan trebuia să aibă cel puțin două,trei propuneri),așa cum a procedat este complet greșit și îi dau dreptate lui Tudose.Carmen Dan a dat dovadă de lipsă de deontologie profesională,inducere în eroare(se vede din cronologia acțiunilor,vorbesc astăzi îl chem pe subordonat,îl pun să facă un raport că este de acord cu propunerea,a doua zi de dimineață acesta anunță că nu mai vrea să fie împuternicit și eu mă duc la ședința de lucru a guvernului cu raportul că acesta este de acord și îl și pun în fața faptului împlinit pe primul-ministru,după care o dau cotită,aici este neseriozitate).A fost numit politic,dar este șeful guvernului și îi revine răspunderea pentru tot ce mișcă în guvern,precum și luarea unor măsuri disciplinare până la demitere,dacă stai să gâdili subordonatul nu mai faci treabă și crede acesta că el este șeful(mai ales când acesta se exprimă și prin mass-media, prezentând documente ,dar nu puse cap la cap nici de ministru dar nici de presă).

  • Am înțeles primul-ministru, miniștri sunp propuși politic ,sunt validați de parlament îi acceptă președintele țării și își încep munca sub conducerea primului-ministru care este șeful lor,indiferent ce problemă apare aceasta se discută întâi cu șeful în speță primul-ministru îi spui și ce ai în vedere,dacă este de acord de abia atunci îl chemi tu ca ministru pe cel care urmează să înlocuiască pe cineva și săi comunici care este hotărârea(în cazul Carmen Dan trebuia să aibă cel puțin două,trei propuneri),așa cum a procedat este complet greșit și îi dau dreptate lui Tudose.Carmen Dan a dat dovadă de lipsă de deontologie profesională,inducere în eroare(se vede din cronologia acțiunilor,vorbesc astăzi îl chem pe subordonat,îl pun să facă un raport că este de acord cu propunerea,a doua zi de dimineață acesta anunță că nu mai vrea să fie împuternicit și eu mă duc la ședința de lucru a guvernului cu raportul că acesta este de acord și îl și pun în fața faptului împlinit pe primul-ministru,după care o dau cotită,aici este neseriozitate).A fost numit politic,dar este șeful guvernului și îi revine răspunderea pentru tot ce mișcă în guvern,precum și luarea unor măsuri disciplinare până la demitere,dacă stai să gâdili subordonatul nu mai faci treabă și crede acesta că el este șeful(mai ales când acesta se exprimă și prin mass-media, prezentând documente ,dar nu puse cap la cap nici de ministru dar nici de presă).

Lasa un comentariu