Finante & Afaceri Opinii

Florin Cîţu deconspiră „găinăria fiscală Dragnea-Vâlcov” şi arată că „măsurile economice ale Guvernului au dus la creşterea suprataxării”

Citu
Publicat de Grigore Bogdan
Senatorul PNL, Florin Cîţu, a scris intr-o postare pe facebook despre „găinăria fiscală Dragnea-Vâlcov”, cea prin care măsurile economice ale Guvernului au dus la creşterea suprataxării, în ciuda faptului că venitul net nu s-a mărit semnificativ,  informeaza Mediafax.

„PSD nu se poate ascunde de cifrele din economia reală. Guvernele PSD cresc taxarea economiei. Asta ştim cu toţii. Dar guvernele Dragnea au sărit calul. Găinăria fiscală Dragnea -Vâlcov arată aşa: aceiaşi bani în buzunarele românilor dar mai mulţi (faţă de 2016) în buzunarele lui Dragnea. În guvernarea Dragnea, venitul net nu a crescut în mod special dacă ne uităm la evoluţia istorică. Dar a crescut suprataxarea!”, a declarat luni, senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Liberalul reaminteşte modificările facute în timpul guvernării Năstase, care au avut ca rezultat tot creşterea taxării.

„Până să ajungem la Dragnea, să ne uităm puţin în trecut. Guvernul Nastase a crescut taxarea, crescând acest procent de la 24% la 30%. In 2005 a câştigat dreapta şi a introdus “cota unică” iar acest procent a scăzut de la 29% la 23%”, completează senatorul PNL.

Cîţu subliniaza că nu au fost bani alocaţi pentru investiţii si a adăugat că s-a ajuns la un deficit record.

„În 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%! Asta da foame de bani la buget. Şi tot au un deficit record. În acelaşi timp au scăzut la minim istoric procentele alocate investiţiilor! […] Guvernele Dragnea arată o nouă dimensiune a incompetenţei. În special cei din guvernul Dragnea 3. Să iei mai mulţi bani din venitul brut (chiar şi când faci comparaţia cu costul angajatorilor până în 2016) şi tot să ai un deficit record arată clar că ori eşti hoţ ori eşti un administrator foarte prost. Sau amândouă”, conchide Cîţu.

Lasa un comentariu