Politică Prima pagina

Florin Cîțu ÎL ACUZĂ PE DRAGNEA CĂ „folosește MFP pentru a spăla bani”

Citu
Publicat de Grigore Bogdan
Florin Cîțu, senator liberal, scrie într-o postare pe Facebook că „Dragnea folosește MFP pentru a spăla bani! și aduce in discutie „Programul Tezaur – ediția CENTENAR”, prin care „statul se imprumuta de la cetateni prin intermediul trezoreriei statului si a Postei Romana”. In opinia liberalului, acest mecanism tine de securitatea nationala, pentru ca „trezoreria statului cat si Posta Romana nu au posibilitatea de a verifica sursa sumelor investite in obligatiunile de stat”.

„Dragnea foloseste MFP pentru a spala bani!

Sa revenim la lucruri serioase.

In aceste zile statul se imprumuta de la cetateni prin intermediul trezoreriei statului si a Postei Romana. Programului Tezaur – ediția CENTENAR.

Ok. Las la o parte faptul ca cei de la Consiliul Concurentei ar trebui sa ne spuna cum nu este discriminare faptul ca doar Posta Romana are acest “privilegiu”.

Apare o problema mult mai mare. De siguranta nationala chiar.

Atat trezoreria statului cat si Posta Romana nu au posibilitatea de a verifica sursa sumelor investite in obligatiunile de stat. Nu au posibilitatea si nici nu stiu cum.

Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca Ministerul Finantelor Publice, a creat un instrument perfect pentru spalarea banilor proveniti din tot felul de afaceri ilegale, inclusiv terorism.

DA! Guvernul care ii considera pe toti romanii din strainatate teroristi daca trimit bani acasa (proiectul de lege nu a fost inca modificat), atunci cand imprumuta pentru a umfla buzunarele membrilor PSD nu este interesat de unde vin banii. Nu conteaza ca sunt banii clanurilor mafiote sau ai teroristilor. Ei accepta orice.

Oare ce au de zis partenerii nostri strategici? Ei sunt de acord ca statul roman sa spele bani pentru criminali si teroristi?”, susține Cîțu.

Lasa un comentariu