Prima pagina

A fost adoptat proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş

Publicat de Grigore Bogdan
Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege privind aprobarea executării Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, care urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, informeaza Mediafax.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectului de investiţii Autostrada Unirii, potrivit legii. De asemenea, Ministerul Transporturilor va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii.

Lasa un comentariu