Prima pagina Turism

FOTO Menidi, un colț de rai neștiut, aproape de România

Publicat de Diana F
Cum poți să descoperi cele mai frumoase locuri de care foarte puțină lume știe? Din întâmplare. Fix așa am dat de acest colț de rai după ce am mers cel puțin 2000 de kilometri prin Grecia.

Făcusem deja drum lung dinspre Atena spre Patra și era destul de obositor să merg până la Meteora fără cazare așa că m-am uitat pe Google Maps un loc cu deschidere la mare și cu o plajă frumoasă. Nu aveam prea multe localități de ales așa că am căutat repede imagini cu Menidi pentru a vedea dacă se merită să mă cazez o noapte acolo. Fotografiile nu erau spectaculoase dar nici urâte așa că am hotărât să oprim.

Ce-am găsit? Un golf superb la Marea Ionică cu cea mai caldă și liniștită apă pe care am întâlnit-o în Grecia. Orășelul este pe un deal și cât vezi cu ochii marea este înconjurată de alte dealuri. Peisajul este fabulos și telefonul nu a avut cum să surprindă realitatea. Am prins cel mai frumos apus din viața mea cu senzația că sunt pe o insulă exotică deși această stațiune este pe continent. Iar noaptea m-am trezit să fotografiez luna plină care se oglindea la jumătatea mării.

Nu erau deloc români, am întâlnit polonezi, italieni și localnicii știau foarte bine germana. Fiind totuși destul de puțin cunoscută stațiunea prețurile sunt foarte mici atât la cazare (între 20 și 40 de euro) cât și la mâncare.

Sezlongul îl ai gratuit dacă comanzi ceva de la barurile de pe plajă unde prețurile sunt ca în România. De exemplu un frappe este 2,5 euro și îți aduc și o apă gratuită. Noi am ales ”Ocean” ca loc de cazare deoarece are o terasă enormă la etajul 1 de unde poți mânca ce vrei tu și admira marea dar și camere cu aceeași vedere spectaculoasă.

Pentru familiile cu copii sunt locuri de joacă pe plajă dar și o faleză mare unde se pot plimba cu bicicleta, cu trotineta sau cu rolele.

Distanțe:

1021 de kilometri sunt de la București la Menidi dintre care 557 sunt pe autostradă. Conform viamichelin costurile cu tot cu consum și taxe pentru un drum dus-întors sunt 217 euro.

176 de kilometri pe care îi parcurgi în 2:30 h sunt de la Menidi la Meteora, un loc care nu trebuie ratat în cazul în care nu ai fost deja acolo.

90 de kilometri sunt de la Menidi în Insula Lefkada

183 de kilometri sunt de la Menidi în Insula Corfu

330 de kilometri sunt de la Menidi la Salonic dintre care 297 sunt pe autostradă

332 de kilometri sunt de la Menidi la Atena, dintre care 274 sunt pe autostradă, te va costa în jur de 55 de euro deoarece doar taxele sunt 22 de euro.

Lasa un comentariu