Prima pagina Vocea Bucurestiului

Gabriela Firea, declarații TARI la Chișinău

Publicat de Diana F
Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, se află astăzi într-o vizită oficială la Chișinău și a vorbit într-o conferință de presă despre scopul deplasării la frații noștri de peste Prut și sprijinul pe care o să-l acorde Silviei Radu, edilul interimar al capitalei Moldovei.

„Am venit aici ca o soră, iar noi toţi aici am venit ca prietenii voştri. Am venit să-i ajut şi să-i să-i sprijin pe fraţii mei, de aici de la Chişinău. Eu nu am venit la Chişinău să fac politică, eu am venit la Chişinău să fac politici publice. Pentru mine este o mare bucurie să mă aflu la Chişinău, chiar în această lună, în anul Centenar.

Noi ambele, ca primari avem o datorie morală, cât şi una profesională. Datoria de a încerca cu puterile noastre să facem viaţa mai bună a oamenilor care îşi pun speranţa în noi. Nu dorim să ne oprim aici, vrem sa continuăm cu o colaborare în ceea ce priveşte delegarea servicilor publice, astfel, ca banii publici să fie cheltuiţi cu inteligenţă, să nu fie o risipă financiară.

De asemenea, dorim să împărtăşim din experienţa noastră. Dezvoltarea în sensul unui oraş smart. Vrem ca cetăţenii de la Chişinău să benefecieze de toate descoperirele: parcări inteligente, semafoare inteligente. Ne dorim o cooperare în ceea ce priveşte regenerarea urbană. Totodată, o colaborare în domeniul infrastructurii rutiere şi a transportului. Pentru a face mult mai mult pentru oamenii care au atât de multe speranţe în noi.

În ceea ce priveşte acţiunile concrete, ne dorim să sprijinim consolidarea maternităţii Nr1, de asemenea, vrem să ne implicăm pentru refacerea liceului Mihai Eminescu din Capitală, dar şi să oferim 500 de tabere pe sezonul de vară pentru elevii din Chişinău. Vom mai organiza foarte multe evenimente culturale, trupele de teatru de la Chişinău vor veni la Bucureşti şi cele de la Bucureşti la Chisinau. Vom face şi donaţii de cărţi, iar, astăzi, am venit la Chişinău cu o donaţie de 600 de cărti”, a spus Gabriela Firea, primarul general de Bucureşti.

Lasa un comentariu