Politică Prima pagina

Gabriela Firea TRANŞEAZĂ lucrurile şi spune despre Dragnea că „vrea să o apere până în pânzele albe pe doamna Dan”

Publicat de Grigore Bogdan
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat printr-o intervenţie telefonică la Antena 3, că preşedintele PSD o apără pe ministrul de Interne, Carmen Dan, „până în pânzele albe”.

„Vrea să o apere până în pânzele albe pe doamna Dan, pe care el a propus-o, iniţial ca premier, ulterior ca ministru de Interne, şi, practic, o recunoaştere a faptului că ceea ce s-a întâmplat la 10 august nu a fost chiar în totalitate conform cu standardele pe care chiar Jandarmeria şi le-a impus anterior. Ar însemna ca dumnealui să deconteze politic şi doamna Dan să plece de la minister, şi nu vrea să ducă discuţiile în această direcţie”, a spus Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Firea spune că ştie din anumite întâlniri şi discuţii că ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a sfătuit şi se sfătuieşte în continuare cu Liviu Dragnea.

„Eu pot să spun ceea ce ştiu din anumite întâlniri la care am fost martor sau am auzit anumite discuţii. Ştiu că doamna Dan se sfătuieşte foarte mult cu domnul Dragnea, s-a sfătuit şi cred că se mai sfătuieşte, şi dată fiind această relaţie personală apropiată, domnul Dragnea nu doreşte să aducă nicio atingere activităţii doamnei ministru, câtă vreme domnia sa şi-a luat concediu, a anunţat şi presa, a fost toată noaptea la minister, a doua zi s-a aflat şi a anunţat că s-a întors. Se pun în discuţie următorii termeni: dacă Jandarmeria a intervenit corect şi legal pentru evacuarea Pieţei, în sensul de a apăra Guvernul României, trebuie să apere clădierea şi să o facă în continuare cu orice instituţie democratică a statului. (…) cum s-a procedat mai departe, care au fost etapele, ordinele de intervenţie, aceste lucruri trebuie să fie analizate şi cercetate ulterior, pentru că noi nu avem acces la aceste informaţii, pentru că au caracter de secret de serviciu şi nu putem să ştim ce ordine s-au dat şi care a fost cadenţa acestora. Noi ştim doar rezultatul, şi anume că pe străzile Capitalei s-a ajuns la acea încordare teribilă între forţele de ordine şi manifestanţi şi că presa internaţională a difuzat, din nefericire pentru noi, acele imagini”, a mai puncat edilul.

Lasa un comentariu