Panorama Turism

GALERIE FOTO Complexul Orheiul Vechi va fi modernizat

Publicat de Diana F
Deschiderea unui centru de informare pentru turişti, instalarea panourilor informative şi amenajarea unei pieţe pentru meşteşugarii locali. Sunt doar câteva dintre proiectele care urmează să fie realizate în Orheiul Vechi. Toate aceste acţiuni vin să promoveze această destinaţie turistică atât în Republica Moldova, cât şi peste hotare. 

Orheiul Vechi este un loc de vis pentru orice turist care vine să-l viziteze. Acolo poți să culegi scoici provenite din marea Sarmatică, care în acest moment sunt împietrite în stânci și pe drumurile din Complex. Pe lângă peisajul de vis, legenda spune că trebuie să parcurgi un traseu pentru a ajunge la o mănăstire care se vede din orice loc pentru că este amplasată foarte sus pe un deal.

„Punem foarte mult suflet în dezvoltarea acestui loc. Ţinem foarte mult la acest loc, pentru că credem în unicitatea lui. Ţinem foarte mult la acest loc, pentru că este încărcat şi impregnat de istorie, istorie omenească care vine din epoca fierului”, a precizat ministrul Culturii din Moldova, Monica Babuc, conform publika.md.

Prioritatea ministerului de peste Prut este de a înregistra Complexul Orheiul Vechi în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, dar şi alte acţiuni care urmează să fie realizate în timpul apropiat.

„În al doilea rând, a dezvolta cadrul de politici şi managementul rezervaţiei. A moderniza structura locală, a ameliora şi diversifica serviciile şi produsele turistice”, a spus Gheorghe Postică, viceministru al Culturii din Moldova.

Complexul Orheiul Vechi constituie un sistem alcătuit din elemente culturale și naturale: landșaft natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico-arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică.

 

Lasa un comentariu