Utile

Greșeli pe care le faci atunci când te speli pe cap

Publicat de A P
Frumusețea și sănătatea părului tău depind de gesturi foarte simple, pe care le faci de fiecare dată când te speli pe cap. Poate crezi că faci totul perfect, dar e posibil să comiți și câteva greșeli atunci când te speli pe cap.


Îți freci părul folosind un prosop

Una dintre cele mai nocive tehnici pentru păr, dar și cea mai răspândită. Obiceiul de a freca părul ud cu un prosop duce rapid la deteriorarea și ruperea acestuia. Atunci când este ud părul este și foarte vulnerabil, rezistența sa fiind mult diminuată. În loc să-l freci, înfășoară părul cu prosopul și stai astfel timp de câteva minute, pentru ca fibra textilă să absoarbă excesul de apă.


Te speli prea repede

Rădăcinile reprezintă cea mai importantă parte a părului tău, de aceea au nevoie de cea mai bună îngrijire.
Dacă șamponezi și clătești rapid, scalpul nu este eficient curățat, iar rezidurile rămase pot sufoca foliculii, ducând la căderea firelor de păr. Masează delicat scalpul și acordă timp și atenție îngrijirii lui, scrie eva.ro.

Nu folosești balsam

Balsamul este esențial pentru un păr frumos, sănătos și strălucitor. Fără balsam, părul tău este aspru, predispus la apariția vârfurilor degradate și la rupere. De aceea folosirea balsamului este obligatorie în timpul fiecărei spălări.


Folosești apă fierbinte

Apa fierbinte este nocivă pentru părul și scalpul tău. Îți usucă excesiv părul și provoacă deshidratarea scalpului. Folosește apă căldă sau călduță atunci când te speli pe cap, în niciun caz apă fierbinte.

Lasa un comentariu