Prima pagina Societate

Greva de la metrou se suspendă. Potrivit surselor, urmează să fie reluate negocierile cu sindicaliștii Metrorex

Publicat de Grigore Bogdan
Greva de la metrou care trebuia să aibă loc mâine și care amenința că va bloca pur și simplu Bucureștiul a fost suspendată, până la numirea Olguței Vasilescu în funcția de ministru al Transporturilor, urmând ca ulterior să fie reluate negocierile, informeaza Antena3.

Potrivit surselor, au fost discuții între liderul de sindicat Ion Rădoi de la Metrorex și proaspătul ministru al Transporturilor, Lia Olguța Vasilescu, care așteaptă investirea.

Greva se va suspenda și vor fi reluate discuțiile. Au fost niște revendicări din partea sindicatelor, au spus că vor 42% creștere a salariilor, de aici a început toată disputa.

Tribunalul București a declarat greva de avertisment de joi, 15 noiembrie ca fiind nelegală. Instanța a considerat că Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social. Decizia Tribunalului București de a declara nelegală greva de avertisment de săptămâna trecută nu a determinat sindicatele să renunțe la greva generală de miercuri.

Sindicaliştii solicită, printre altele, o creştere salarială de 42%, alocarea de fonduri suplimentare pentru piese de schimb şi creşterea efectivului de angajaţi.

Conform datelor publicate pe site-ul institiţiei, castigul salarial mediu net în cadrul Metrorex este de 5.408 de lei net pe lună.

Lasa un comentariu