Politică Prima pagina

Guvernul a adoptat, prin OUG, noul Cod Administrativ. Aleșii locali vor avea pensii speciale

Publicat de Grigore Bogdan
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, adoptarea, prin OUG, a noului Cod Administrativ. Printre altele, noul Cod introduce pensii speciale pentru alesii locali. Alte prevederi se refera la alegerea presedintilor de Consilii Judetene prin vot uninominal si masuri privind profesionalizarea corpului functionarilor publici. 

„Adoptăm astăzi (marți – n.r.) noul Cod administrativ, un proiect important pentru modernizarea administrației publice, rezultat al unei ample consultări cu reprezentanții structurilor asociative. Prin acest act normativ creem un cadru unitar și punem într-o formă mai clară, mai coerentă, mai simplificată, reglementări care se regăsesc acum în 17 acte normative. Prin noile prevederi vom institui mecanisme care să preîntâmpine blocaje între instituțiile publice, atât la nivel central, cât și la nivel local”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern, de marți.

„Pentru mai multă eficiență și transparență vom stabili o procedură mai clară și termene reduse pentru numirea în funcție a unui membru al Guvernului, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantare a postului”, a completat premierul.

Lasa un comentariu