Politică Prima pagina

Guvernul PSD-ALDE sprijină învățământul. Dăncilă anunță măsurile: „Am mărit bugetul pentru educație cu aproape 47% în acest an”

Publicat de Grigore Bogdan
Premierul Viorica Dăncilă a declarat măsurile pe care le ia Guvernul PSD-ALDE în domeniul educației, respectiv mărirea bugetului cu 47% în acest an.

„Educația este o prioritate a Guvernului PSD-ALDE, alături de Sănătate. Acționăm pe mai multe planuri pentru a crește accesul copiilor la educație de calitate. Am mărit bugetul pentru educație cu aproape 47% în acest an, am majorat considerabil salariile cadrelor didactice, ca modalitate de apreciere și de motivare a muncii de dascal, susținem proiecte de investiții în școala românească, de la creșe și grădinițe până la universități”.

„Toate deciziile pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ le luăm în consultare cu partenerii sociali, sindicate, asociații ale profesorilor, studenților și elevilor, pentru că am convingerea că cele mai bune decizii sunt luate prin dialog deschis. O componentă esențială pentru educație de calitate este reprezentată de omul de la catedră, model pentru generațiile pe care le formează și cărora le transmite nu doar învățătură, ci lecții de viață și le formează caracterul. Profesia de dascăl este vocație, implicare neobosită și dedicare. A fi educator, învățător sau profesor înseamnă ca tu însuți să înveți zi de zi și să ții pasul cu noi metode de predare mai atractive și mai apropiate de copii și de tineri”.

Lasa un comentariu