Justitie Opinii Prima pagina

Hoții și vardiștii

Publicat de Eugen Roman
S-a votat legea privind măsurile alternative de executare a pedepselor private de libertate, inițiate de PNL și contestată tot de ei (noaptea minții) alături de USR și alți „rezistenți”.

Acești pierde-vară care s-au făcut remarcați prin scandaluri și atitudini distructive, care se adapă din ideologii străine și surse de bani obscure, habar nu au despre ce-i vorba.

Pușcăriile sunt pline, nu cu oameni nevinovați, deși există mulți și din această categorie, și cu destui aflați la prima greșeală, cu fapte minore sau grav bolnavi.

Doar la Penitenciarul Rahova circa 30% sunt condamnați pentru conducere fără permis. Nu pentru accidente, majoritatea fără să fi fost în stare de ebrietate, în timp ce alții, care au ucis 2-3 persoane nevinovate cu mașina , au primit 3 ani cu suspendare.

Unii, plecați la muncă in străinatate, nici nu au știut de condamnare și s-au trezit arestați la sosirea în țară, la Otopeni.

Alții, trecuți de 60-70 ani având triplu by-pass sau AVC , oameni care abia se mișcă sau vorbesc, care își fac nevoile pe ei sunt menținuți în închisoare cu boli grave, unele incurabile.

Cazurile despre care scriu acum sunt reale și oricând pot fi oferite nume concrete.

Să nu vă închipuiți că personalul este supraîncărcat de muncă. In general stau în Camera de gardă când nu au de condus detinuții în diferite locuri: la muncă, la vizite, la instanțe, etc.

Sindicatul din ANP protestează că nu le sunt plătite orele suplimentare și că personalul este insuficient. Pe de altă parte tot ei sunt împotriva unor legi care ar duce la o elibere mai rapidă a deținuților. Asta pentru că lor le convine să fie închisorile supraaglomerate, în felul acesta putând pretinde plăți suplimentare.

Evident că o diminuare puternică a numărului de deținuți ar duce la o incărcare corectă, în conformitate cu normele prevăzute pentru personal, iar pe de altă parte, ar permite prin eliberarea unor spații mai largi, refacerea în parametrii impuși de UE, a penitenciarelor, lucruri care nu-s pe placul sindicatului ANP.

In aceste condiții, despre acordarea unei a doua șanse unor oameni care au greșit sau despre principii umanitare cred că-i absolut inutil să mai vorbim.

sursa foto: ziarulunirea.ro

Lasa un comentariu