Finante & Afaceri

ÎCCJ a cerut lămuriri la MJ privind judecarea lui Mazăre în alte cauze decât cea pentru care a fost extrădat. Astăzi a fost termen în dosarul locuinţelor sociale „Henri Coandă!

Publicat de Grigore Bogdan
ICCJ a admis, luni, cererea apărătorilor lui Radu Mazăre, care spun că acesta nu ar mai putea fi judecat sau cercetat şi în alte cauze decât cea pentru care a fost extrădat. In acest sens, au transmis o adresă la Ministerul Justiţiei în care cer lămuriri privind modul de interpretare a normelor legate de extrădare, conform agerpres.ro.

ICCJ a reluat, luni, audierile în dosarul în care fostul edil al Constanţei Radu Mazăre este judecat alături de omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru pretinse fapte de corupţie legate de acordarea unor contracte.

Avocata lui Radu Mazăre a făcut o cerere prealabilă în acest caz, prin care a arătat că în Legea extrădării se prevede că persoanele nu ar putea fi cercetate sau judecate în alte cauze decât cea pentru care au fost extrădate.

Potrivit legii, „persoana predată nu va fi nici urmărită, nici judecată pentru orice alte fapte anterioare predării”, a explicat avocata lui Mazăre.

Procurorii anticorupţie il acuza pe Radu Mazăre că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” – pentru a-i inlesni acestuia câştigarea licitaţiei şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, este si el cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă”.

Lasa un comentariu