Justitie Prima pagina

ÎCCJ i-a desemnat pe cei cinci judecători care vor face parte din BEC pentru alegerile prezidenţiale

Publicat de Grigore Bogdan
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a desemnat, prin tragere la sorţi, pe cei cinci judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.

Cei 5 judecători traşi la sorţi sunt: Elena Cîrnaru, magistratul de la Secţia Penală a ICCJ, Adina Georgeta Nicolae şi Nina Ecaterina Grigoraş, de la Secţia 1 Civilă,  Elisabeta Roşu de la de la Secţia 2 Civilă, Adrian Remus Niculescu de la Secţia de Contencios.

Simona Elena Cîrnaru a făcut parte din completul de trei judecători ce a stabilit o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare pe numele lui Darius Vâlcov, în dosarul de corupţie al acestuia.

„În temeiul art.16 alin.(2) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aduce la cunoştinţă următoarele. În ziua de 30 august 2019, ora 10,00, vor fi desemnaţi în şedinţă publică, prin tragere la sorţi, cei 5 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din data de 10 noiembrie 2019”, a anunţat ÎCCJ, printr-un comunicat de presă.

Şedinţa va avea loc la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sala Secţiile Unite.

sursa: Agerpres

Lasa un comentariu