More

  In ce situatii este recomandat laptele praf? Iata ce spun specialistii!

  Hranirea optima a bebelusului joaca un rol extrem de important pentru sanatatea si buna dezvoltare a acestuia, laptele matern avand in compozitia sa numerosi nutrienti si vitamine care duc la o alimentatie corecta. 

  Cu toate acestea, exista situatii in care hranirea nu se mai poate realiza doar de la sanul mamei, fapt care-i determina pe parinti sa apeleze la asa numitul lapte praf, singura alternativa sanatoasa a laptelui matern. Cu toate acestea, foarte multe mamici se intreaba cand anume este recomandat sa se treaca la hranirea cu laptele praf, acest informatii urmand sa fie expuse in articolul de fata.

  Cand se recomanda hranirea cu lapte praf?

  De regula, hranirea cu lapte praf se recomanda bebelusilor care au depasit varsta de 4-6 luni de viata, deoarece este indicat ca in perioada respectiva acestia sa consume lapte provenit de la mama. Si totusi, exista anumite situatii cand acest aspect nu poate fi dus la buna indeplinire, fapt pentru care un medic pediatru va trebui sa sugereze cea mai buna alternativa de abordare, deoarece micutului s-ar putea sa nu i se potriveasca orice formula. 

  La fel ca in cazul anterior, exista posibilitatea ca laptele matern sa nu mai fie suficient dupa o anumita perioada de timp, fapt care o determina pe mamica sa apeleze la suplimentele de lapte praf. Exista, totusi, posibilitatea ca micutul sa nu accepte din prima formula respectiva, fapt pentru care se sugereaza urmatoarele sfaturi:

  • sa se introduca un program de alaptare prestabilit de un medic pediatru, prin aceasta modalitate bebelusul avand posibilitatea de a se invata cu noua sa alternativa de hrana.
  • in primele zile sa se evite hranirea bebelusului cu lapte matern deoarece ii cunoaste mirosul si va tinde sa doreasca sa fie hranit in continuare cu acesta.

  Laptele praf mai este recomandat si in situatiile in care mama este nevoita sa-si reia cariera profesionala mai curand decat planificase.

  In concluzie, acestea sunt situatiile in care specialistii recomanda ca hranirea bebelusului sa fie trecuta de la laptele matern la laptele praf.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare