Panorama Prima pagina

INCREDIBIL Ce drepturi cere cel mai avansat robot umanoid

Publicat de Diana F
La asta sigur nu v-ați așteptat, dar sigur ați văzut de mult în filme Science Fiction. Da, roboții umani au fost inventați și acum mi cer și drepturi. Sophia este creația unei companii din Hong Kong și are un nivel de inteligență similar cu al unui copil de doi ani. De asemenea, el imită gesturi și expresii faciale umane.

Mai nou, acest robot a primit cetățenia unei țări, a Arabiei Saudite. Aș că inventatorii ei s-au gândit că ea ar trebui să primească și dreptul să călătorească. Cum ar fi să mergeți în avion lângă un robot? Foarte posibil, ați putea avea această experiență în viitor.

“De obicei, călătorim cu Sophia în geamantane. Pe termen lung, dorim să creăm un sistem de viaţă inteligent. Dacă sunt vii, atunci merită drepturi, aşa că trebuie să începem să ne gândim la aceste întrebări. Faptul că are cetăţenie ne permite să analizăm aceste chestiuni”, a declarat David Hanson, directorul Hanson Robotics.
Creatorii celui mai avansat robot umanoid din lume îşi doresc mai multe drepturi pentru acesta. Cum ar fi de exemplu dreptul de a călători în avion, ca un pasager uman.

Hanson Robotics va produce în serie anul aceasta acest robot și se așteaptă ca el să fie folosit în domenii precum educație, pregătire medicală și relații cu clienții.

Lasa un comentariu