Prima pagina Sanatate

INCREDIBIL ce se întâmplă la maternitatea Giuleşti! Creşte pe zi ce trece numărul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu

Publicat de Grigore Bogdan
EPIDEMIE de stafilococ auriu la maternitatea Giuleşti?! Încă doi bebeluşi au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, numărul acestora ajungând la 17. În cazul ultimilor trei, nu a fost confirmată infecţia cu bacteria stafilococ auriu meticilino, informează Mediafax.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” anunţă că încă doi copii născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Aceştia sunt supuşi investigaţiilor pentru a determina dacă sunt sau nu infectaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino. Rezultatelor analizelor apar în 48 de ore de la recoltarea probelor.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că la prezentare, bebeluşii nu au febră, iar tratamentul se face cu antibiotic, conform antibiogramei.

În ultima lună, 17 copii născuţi la maternitatea Giuleşti s-au adresat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, 12 dintre ei fiind diagnosticaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi.

În prezent, nouă bebeluşi mai sunt internaţi, trei dintre ei având probleme respiratorii, iar trei – infecţii cutanate. Ultimii trei copii sunt supuşi investigaţiilor.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

sursa foto: https://m.bucurestiul.ro

 

 

Lasa un comentariu