Panorama Prima pagina Societate

INCREDIBIL Un râu din România s-a înroșit peste noapte! Are culoarea sângelui

Publicat de Diana F
Incredibil, dar adevărat! Un râu din România s-a înroșit și încă nu se știe cu exactitate cauza pentru care această apă curgătoare a luat culoarea sângelui! Râul Săsar, care străbate și orașul Baia Mare, s-a colorat începând de luni.

Conform declaraţiilor făcute de Stelian Ivaşcu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş, pentru Radio Cluj, apele râului Săsar s-au colorat luni după-amiază cu mâl provenit cel mai probabil din prăbuşirea tavanului unei mine închise (mina Baia Sprie). Tot Radio Cluj mai arată că fosta mină Baia Sprie a fost închisă în anul 2007 şi se afla în subordinea Companiei Remin Baia Mare.

Conform aceleiaşi surse, râul Săsar a fost puternic poluat cu ape industriale rezultate din minerit şi metalurgie timp de peste 50 de ani, iar odată cu oprirea activităţilor industriale, apa râului şi ecosistemul au intrat într-o refacere lentă. Revenirea raţelor sălbatice pe râul Săsar în urmă cu trei ani a fost interpretată de specialiştii în domeniul mediului ca un fenomen pozitiv, demonstrând că flora şi fauna râului se reactivează.

Citește și:

Nigerienii care au CUCERIT România. O poveste emoţionantă despre viaţă, talent şi nevoia de dezvoltare personală

Lasa un comentariu