Panorama Utile

INFORMARE! Capitala şi 17 judeţe intră sub cod galben de ploi puternice

Publicat de Grigore Bogdan
Meteorologii au emis astăzi o informare meteo de ploi, vânt şi grindină pentru cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. Capitala şi 17 judeţe intră sub cod galben de ploi puternice, din noaptea de miercuri spre joi, până joi seara, informează Mediafax.

Începând de joi de la ora 23 până vineri la ora 10, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de munte, precum şi în sudul, estul şi local în centrul ţării cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Izolat vor fi condiţii de grindină.

Începând de joi de la ora 3.00 până la ora 23, Bucureştiul şi judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea şi Vrancea vor fi sub cod galben de ploi puternice.

În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (27/28 iunie) şi pe parcursul zilei de joi, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Meteorologii menţionează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă.

Lasa un comentariu