Prima pagina Turism

Insula Santorini la saturație. Autoritățile vor să ia măsuri: „Dacă nu reducem și nu controlăm fluxul de turiști, o să ne distrugă”

Publicat de Grigore Bogdan
Autoritățile din Santorini intenționează să ia măsuri pentru controlul fluxului de turiști, speriați că, deși aceștia contribuie cu bani la economia locală, distrug infrastructura și atmosfera insulei, relatează Wall Street Journal, preluat de Digi24.

„Insula a ajuns la saturație. Nu putem să mai acceptăm turiști mai mulți. Mulți localnici depind de turism, dar trebuie să facem unele compromisuri. Sistemul de electricitate și rețeaua de apă și canalizare și-au atins limitele. Gunoiul s-a dublat față de acum cinci ani. Dacă nu reducem și nu controlăm fluxul de turiști, o să ne distrugă”, spune primarul Nikos Zorzos.

Anual, in Santorini ajung peste 2 milioane de turisti, cu mult peste capacitatea acestei insule.

„Fiecare turist cheltuiește, în medie, 150 de euro pe zi, iar 70% din populația insulei depinde de turism, de la ghizi turistici, la șoferi de autobuz, patroni de restaurante, gazde sau patroni de magazine de suveniruri. Nu vrem nicio limită, ba dimpotrivă, vrem să vină și mai mulți oameni”, spune Nikos Nomikos, președintele asociației de retail din Santorini, care nu este de acord cu măsurile pregătite de autorități.

sursa foto: https://www.maxpixel.net

Lasa un comentariu