Prima pagina Societate Turism

INTERVIU EXCLUSIV Cum ne văd grecii când ajungem la ei în vacanță

Publicat de Diana F
Aproximativ 350.000 de turiști români merg anual în Grecia. Așa că putem spune deja că țara noastră este prezentă peste tot în stațiunile care sunt mai aproape de granița cu Bulgaria. Noi tocmai ne-am întors din Paralia Katerini, acolo unde am făcut un reportaj cu Dionisis Kiourtzidis, reprezentatul grec al agenției românești Corali Holidays. El ne-a plimbat prin toate hotelurile cu care această agenție are contract și pe mine una m-a convins că se merită să mai revin în vacanță acolo.

-Cum este să lucrezi cu românii aici, în Paralia Katerini?

Eu cred că cu românii este mai bine să lucrezi decât cu alți clienți. Sunt foarte, foarte pozitivi, iubesc Grecia, iubesc și oamenii care locuiesc aici, noi vă iubim la rândul nostru și eu de exemplu lucrez de foarte mulți ani cu piața românească. Așa că pot să spun că românii sunt mai buni decât ceilalți. Sunt inteligenți, au tot pachetul și e tare plăcut să lucrezi cu ei.

-Ce pot face turiștii români aici?

Orice! Se pot odihni la plajă 7-10 zile fără să se plictisească. De asemenea, pot să meargă în excursii. Din Paralia ei pot merge la Atena, la Salonic, la Meteora sau în insula Skiathos, suntem chiar la poalele muntelui Olimp recunoscut pentru legendele celor 12 zei. Sunt o grămadă de lucruri pe care ei le pot face.

În afară de lucrurile pe care Dionisis le-a povestit în interviu putem să spunem din experiența personală că în afara de plaja foarte întinsă și curată care este protejată de o biserică care se vede din orice parte a stațiunii, seara poți merge la tavernele grecești care au toate meniuri în limba română dar și ospătari de aceeași nație cu noi, sunt magazine cu suveniruri peste tot, un fel de cizmărie care realizează niște sandale grecești din piele naturală extrem de frumoase la doar 20 de euro. În plus, ai excursii la Meteora, al doilea loc sfânt din Grecia după Muntele Athos (acolo unde nu pot urca femeile).

753 de km care îi poți parcurge în 10 ore sunt de la București la Paralia Katerini

164 de euro cu tot cu taxe costă un drum dus-întors cu mașina de la București până la Paralia Katerini

119 euro este prețul cel mai mic pentru cazare timp de 7 nopți într-unul din cele trei hoteluri din Paralia Katerini

AICI POȚI GĂSI OFERTA COMPLETĂ A CELOR TREI VILE PE CARE CORALI HOLIDAYS LE ARE ÎN PARALIA KATERINI. 

Citește și:

În ce film va juca Joe Pesci alături de Robert de Niro și Scorcese

Lasa un comentariu