Prima pagina Societate Turism

INTERVIU ”Încercăm să rezolvăm problema castelului din Balcic”

Publicat de Diana F
Viceministrul Turismului din Bulgaria, Irena Georgieva, a venit ieri în România pentru a participa la Bulgarian-Romanian Travel Forum, eveniment ce a avut loc în București, la ”Le Chateau” și a reunit mulți oficiali, touroperatori, agenții de turism din Bulgaria și din România.

”Este foarte important să stabilim căi de comunicare între Bulgaria și România. Vreau să mulțumesc tuturor care sunteți aici pentru că asta înseamnă să facem un pas înainte în colabolarea noastră. Avem o fundație foarte solidă și misiunea noastră este să promovăm Bulgaria și toate locurile de vizitat din această țară”, a declarat la începutul evenimentului ministrul adjunct în Ministerul Turismului al țării vecine, Irena Georgieva.

Iar apoi a acceptat un interviu pentru infopinia.ro.

-Care sunt diferențele dintre români și bulgari?

Nu știu să fie mari diferențe între noi și români. Cred că avem foarte multe lucruri în comun. Suntem din Balcani și suntem foarte cunoscuți pentru ospitalitatea noastră. Fiica mea are foarte mulți prieteni români și atunci când e cu ei nu simte nicio diferență.

-Ce vă place în România?

Vă spun sincer că nu am fost decât în București, centrul capitalei voastre este foarte frumos, similar cu Parisul și îmi dă senzația când vin aici că sunt acasă cu toate că vorbim limbi diferite. Toată lumea știe engleză, eu știu și franceză.

-Dar locurile preferate din Bulgaria?

Trei generații în familia mea au crescut în Sofia așa că îmi iubesc orașul foarte mult. Pe locul doi este Sozopol, îmi place să merg și în munți și apoi la Veliko Târnovo.

-Ce părere aveți despre castelul românesc al Reginei Maria de la Balcic?

Este un loc minunat. Unul din puținele castele pe care le are Bulgaria, știu că este un obiectiv foarte vizitat de români. Pentru tineri este important să vină să-l viziteze pentru că astfel înțeleg istoria.

-Cu toate acestea el în ultimii ani nu este foarte bine întreținut și un segment din Grădina Botanică care duce spre castel este închis.

Este o problemă stupidă între Ministerul Culturii și Universitatea din Sofia care îl administrează. Noi încercăm să rezolvăm problema pentru că știm că nu este un exemplu bun pentru produsele turistice.

Care este mâncarea dumneavoastră preferată?

Kebabul și taratorul (n.r. este o supă rece făcută din iaurt, castraveți tăiați mărunt, puțin ulei și puțin usturoi).

Citește și:

Locuri unde dacă te cazezi te simți din basme

 

Lasa un comentariu