Politică Prima pagina

Iohannis a semnat desemnarea interimarilor. Ana Birchall, ministru al Justiţiei, Eugen Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene şi Ştefan-Radu Oprea, ministru pentru Românii de Pretutindeni

iohannis
Publicat de Grigore Bogdan
Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero și a semnat desemnarea interimarilor Ana Birchall, Eugen Teodorovici şi Ştefan-Radu Oprea.

Astfel, şeful statului a semnat decretele prin care se desemnează pe Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al Justiţiei, interimar, pe Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, ca ministru al Fondurilor Europene, interimar, şi a lui Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, ca ministru pentru Românii de Pretutindeni, interimar.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 aprilie a.c., următoarele decrete:

•    Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
•    Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
•    Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar”, precizează Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Lasa un comentariu