Politică Prima pagina

Iohannis, atac la Dăncilă după afirmaţiile privind mutarea ambasadei României la Ierusalim: „România a construit o relatie de încredere cu lumea arabă. Doamna premier a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta”

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în termeni foarte duri consecinţele declaraţiilor făcute de Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim. Iohannis a declarat ca Dăncilă a „pus pe butuci” una din puţinele constante din politica externă a României – relaţia de încredere cu lumea arabă.

„Datorită diletantismului doamnei prim-ministru, ne-a stricat relaţia cu această zonă. Regele Iordaniei s-a simţit jignit de abordarea doamnei premier, la acel congres din America şi a contramandat vizita. Este o reală problemă pentru România.

România a construit o relatie de încredere cu lumea arabă, asta e una din puţinele constante, a fost până ieri, din politica externă, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă faţă de parteneri. Doamna premier a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Pentru ce? Pentru nimic”, a comentat preşedintele.

Lasa un comentariu