Politică Prima pagina

Iohannis, atac virulent la adresa lui Dăncilă privind problema comisarului european: „Încetaţi să mai riscaţi credibilitatea ţării pentru interese meschine de partid!”

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele Klaus Iohannis o ataca din nou pe Viorica Dăncilă în ceea ce priveşte problema comisarului european, reamintindu-i ca refuzul de a se consulta cu presedintele pe aceasta tema este o încălcare „flagrantă” a Constituţiei.

„Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Preşedintele României pe o problemă care vizează reputaţia ţării noastre este o încălcare flagrantă a Constituţiei. Gestul premierului arată, totodată, diletantismul şi o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpăţânarea prim-ministrului de a-şi susţine prietenii politici pentru o funcţie în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eşec uriaş şi riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către ţara noastră”, a afirmat Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„Îi atrag atenţia în mod public doamnei Dăncilă: încetaţi să mai riscaţi credibilitatea ţării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriţi-vă! Nu mai faceţi de ruşine România cu toţi oamenii neprofesionişti şi cu probleme de integritate pe care insistaţi să îi nominalizaţi atât în Guvern, cât şi în posturi importante din cadrul Uniunii Europene! Îi cer din nou premierului să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă o nouă nominalizare pentru poziţia de comisar european, doar în urma consultării cu Preşedintele României şi după obţinerea avizului Parlamentului”, a adăugat şeful statului.

Lasa un comentariu