Politică Prima pagina

Iohannis atacă din nou PSD-ul pe tema referendumului din 26 mai: „Asaltul PSD asupra justiţiei nu se mai termină. Nu pot accepta să fie amnistie şi graţiere pentru corupţi. Am decis să fac o reconsultare a Parlamentului”

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”. De asemenea, seful statului a criticat din nou PSD-ul, subliniind atacul acestuia asupra justiţiei.

„Vom avea referendum pe 26 mai. Este un lucru cunoscut că guvernarea pesedistă a eşuat.

Mult promisele spitale, în special cele regionale, nu mai există nici pe hârtie. Autostrăzile s-au pierdut pe coridoarele ministerului de restort, economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD, dar cel mai grav este că asaltul PSD asupra justiţiei nu se mai termină, un asalt constant, continuu, care a început cu OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă, acea OUG 13 prin care PSD a vrut dintr-o lovitură, să scape de justiţie, să-şi albească dosarele, să dea amnistie şi graţiere.

Tema, nu doar că nu a fost abandonată, a fost păstrată şi pesediştii îşi doresc în continuare amnistie şi graţiere pentru corupţi. Nu pot accepta să fie amnistie şi graţiere pentru corupţi. O imensă problemă a apărut pe parcursul guvernărilor pesediste şi ştim ce vrea PSD şi cum acţionează. Această imensă problemă în felul în care guvernează PSD sunt ordonanţele de urgenţă, care se dau în mod netransparent, fără consultări prealabile, fără a exista o claritate, de ce să se dea oug”, a declarata Klaus Iohannis.

„Asta se întâmplă în domenii extrem de sensibile. PSD guvernează prin OUG în zona justiţiei, politici penale a statului român, ori acest lucru nu se poate tolera mai departe. Este obligatorie reglementarea folosirii acestor ordonanţe de urgenţă cum este clar că trebuie introduse posibilităţi de contestare a OUG la Curtea Constituţională. Pentru toate aceste motive ne dăm seama că acea consultare iniţială pe care am făcut-o a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează PSD. Am decis să fac o reconsultare a Parlamentului, nouă consultare a Parlamentului pentru lărgirea aeriei de cuprindere a referendumului. Voi adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face mai eficicient şi mai puternic”, a mai spus Iohannis.

Lasa un comentariu