Politică Prima pagina

Iohannis, atacuri în rafală la PSD cu ocazia şedinţei dedicată NATO: „Această guvernare eşuată este un risc pentru ţară. Atacul fără precedent în ultimii 30 de ani a majorăţii PSD la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în alianţa nord atlantică şi UE”

iohannis
Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au participat la şedinţa comună solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice. Seful statului a atacat din nou PSD-ul, pe care l-a acuzat ca slăbeşte „statutul ţării noastre în alianţa nord atlantică şi UE”.

„Atacul fără precedent în ultimii 30 de ani a majorăţii PSD la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în alianţa nord atlantică şi UE. Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacul la stabilitatea economică, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei, lipsa de profesionalism acestea sunt realele politice ale guvernării PSD”, a declarat Klaus Iohannis.

„Guvernarea PSD e sinonimă cu diletantismul şi vulnerabilizează România. Aceasta guvernare eşuată este un risc pentru ţară (…) Dacă adăugăm şi incapacitatea de a moderniza legislaţia în domeniul securităţii naţionale avem doar câteva aspecte care arată incompetenţa PSD şi o profundă neînţelegere în ceea ce înseamnă să conduci un stat.

Ca preşedinte am responsabilitatea de a veghea la bună funcţionare a autorităţilor publice. Este atributia mea să atrag atenţia că o guvernare bună reprezintă o garanţie de securitate pentru România. Această guvernare eşuată reprezintă un risc pentru ţara. Ne confruntăm cu ameninţări tot mai complexe care tind să afecteze moduri tot mai subtile NATO. Este nevoie de o coeziune politică internă”, a mai spus Iohannis.

Lasa un comentariu