Politică Prima pagina

Iohannis face prima declaraţie publică după revocarea lui Kovesi: „Eu respect statul de drept, Constituţia, nu le spun ca slogan. Lupta anticorupţie va merge cu toată forţa mai departe”

Publicat de Grigore Bogdan
Klaus Iohannis a avut astăzi prima declaratie publică după revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Preşedintele a afirmat că respectă statul de drept si a dat asigurări că in toată această perioadă n-a existat vreun moment in care să aibă ca opţiune nerespectarea Constituţiei. De asemenea, a anunţat că lupta anticorupţie continuă, a spus despre DNA că este „un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi”, iar despre doamna Kovesi că trebuie apreciată pentru munca depusă.

„Cred că vă aminţiţi, sper să vă aminţiti şi îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituţia, nu le spun ca slogan. Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia. Eu imi doresc să fie înţeles ca şi un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de summitul NATO.

Preşedintele mai spune că, în ciuda deciziei, apreciază activitatea Laurei Codruţa Kovesi.

„Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează, nu, nici vorbă. Ea trebuie să meargă înainte şi va merge înainte. DNA e un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. Deci lupta anticorupţie va merge cu toată forţa mai departe, iar până acum acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea personal despre activitatea DNA şi a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, trebuie apreciată şi eu am sprijinit şi voi sprijini în continuare poate şi mai mult lupta anticorupţie”, a mai spus Iohannis.

Lasa un comentariu