Politică Prima pagina

Iohannis jubilează şi anunţă, după consultări, „un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL”

Publicat de Grigore Bogdan
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o serie de declaraţii, la Palatul Cotroceni, după consultările pe care le-a avut cu partidele privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Concluzia lui Iohannis este că cel mai probabil vom avea un guvern liberal sau bazandu-se pe liberali.

„Bună ziua, ieri a trecut moţiunea şi a picat Guvernul Dăncilă, un guvern eşuat şi derutat. E foarte bine că a trecut moţiunea. Azi am convocat prima rundă de consultări. PSD a confirmat că nu a înţeles nimic din evoluţia politică şi dorinţa românilor. Au lipsit nemotivat de la consultări. E nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, pe care l-am numit de tranziţie.

Eu prefer un guvern politic şi nu voi căuta altă soluţie decât un guvern politic. Azi s-au prezentat partidele şi PNL, care a venit primul la ora 11 la consultări, a spus clar că e dispus să preia guvernarea, chiar dacă e complicat şi se anunţă un parcurs dificil. Celelalte formaţiuni au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare. De pe acum e destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând ca în zilele următoare să se clarifice aceste nuanţe”.

Lasa un comentariu