Politică Prima pagina

Iohannis, limbaj VIOLENT în scandalul VALIZA. Precizări despre revocarea lui Lazăr

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele Klaus Iohannis a comentat extrem de acid „operatiunea cele doua valize”, intreprinsa ieri de Liviu Dragnea inaintea CEx PSD, precum si presupusele „dezvaluiri” care-l vizează, catalogandu-le „fake news” operate de „acest infractor, Dragnea”. De asemenea, Iohannis a facut precizari in legatura cu revocarea lui Lazar, subliniind ca i „se pare total greșită”, il lauda pe procurorul general, despre care spune ca „a făcut treabă bună” si intrebat „dacă la dosarul candidaturii lui Augustin Lazăr care a ajuns la Cotroceni se afla faimoasa ordonanță de clasare”, a raspuns ca „nu are legatura”.

„Acest infractor, Dragnea, progrezează, din păcate nu în domeniul politicilor publice, ci în domeniul fake news”, a spus Iohannis.

„Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Mai demult se numea pur și simplu minciună, azi se numește fake news”, a mai spus Iohannis.

„Despre așa-zisele dosare prezentate ieri de Dragnea, președintele spune că sunt „miniciuni pesediste adunate în timpul celor cinci campanii”.

„Constat cu tristețe că și în acest domeniu, politica românească s-a schimbat. Am avut Caragiale, cu o scrisoare pierdută, am avut bilețelul roz, acum avem valize”, a mai spus președintele.

”Am o opinie și o voi face cunoscută la momentul potrivit. Astăzi încă nu m-aș referi la această speță. Se conturează o abordare a acestui ministru al Justiției, abordare pe care aș clasifica-o eu pe lângă lege. Între timp nu mai am doar dubii, mă îndrept spre certitudini. Cel puțin în ce privește revocarea, un demers aiuritor al acestui ministru. Penibilă fază. Suntem în situația în care momentan s-a început un demers judiciar, pot să vă spun că până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic în această chestiune. Procurorul general Lazăr a făcut treabă bună, mi se pare total greșită solicitarea de revocare, greșită politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva când va fi situația. Foarte clar ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze Justiția” a spus Klaus Iohannis.

Președintele a refuzat să spună dacă la dosarul candidaturii lui Augustin Lazăr care a ajuns la Cotroceni se afla faimoasa ordonanță de clasare. ”Nu are legătură” a spus șeful statului.

Lasa un comentariu