Politică Prima pagina

Iohannis, mesaj critic pentru PSD -ALDE, după publicarea rapoartelor GRECO: „PSD ALDE a primit un nou cartonaş roşu”

Publicat de Grigore Bogdan
Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa, in care a criticat, din nou, executivul PSD-ALDE, care a primit un nou cartonaş roşu din partea forurilor europene, legat de justiţie, dupa publicarea rapoartelor GRECO.

„Guvernul PSD ALDE a primit un nou cartonaş roşu, de această dată de la mecanismul anticoruptie al Consiliului Europei. Concluziile celor două raporarte GRECO, adoptate în 21 iunie şi publicate ieri cu o întârziere semnificativă de căre Guvern, arată încă o dată multiplele prejudicii aduce de PSD ALDE prin modificarea legilor justiţiei. Mesajul transmis de cetăţeni în urma votului dat la referendum se regăseşte pe deplin în aceste concluzii. Este extrem de îngrijorător că din cauza propriilor interese, România continuă să se afle în atenţia organismelor europene”, a spus Klaus Iohannis.

„Consultările publice continuă să fie practici ignorate, constanta în activitatea guvernului este adoptarea de OUG în domenii importante. Asta constată GRECO. Aspecte precum cele care ţin de pensionarea magistratilor, existenţa sectiei speciale, posibilitatea infirmării documentelor de şefii ierarhici superiori, sunt chestiuni departe de a fi rezovate. Acţiunile autorităţilor sunt în deplină contradicţie cu recomandările organismului european. Procedura de numire în parchete presupune un proces netransparent în care CSM are un rol pur decorativ, Guvernarea PSD ALDE are mult alte restanţe”, a mai spus Iohannis.

„Toată lumea a înţeles foarte bine că această secţie e o anomalie. Guvernul să vină urgent cu o iniţiativă legislativă care corectează această anomalie. Sigur, dezbaterea e în Parlament, dar iniţiativa trebuie elaborată în Guvern”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Lasa un comentariu