Politică Prima pagina

Iohannis nu ezită să atace zilnic guvernarea: „Au avut ca prioritate zero acapararea legii și a instituțiilor, promovarea imposturii și asaltul asupra statului de drept, economiei de piață și bunei guvernări”

Publicat de Grigore Bogdan
Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa guvernării, cu ocazia unui discurs pe care l-a ținut la Universitatea Politehnică București. Președintele a enumerat greșelile PSD, despre care a spus ca au mers pe „contrasens”, iar in ultimii ani au avut ca prioritate zero acapararea legii și a instituțiilor, promovarea imposturii și asaltul asupra statului de drept, economiei de piață și bunei guvernări.

„Mă aștept ca sprijinirea sectorului digital din România să se afle cu titlu de prioritate zero pe agenda oricărei guvernări. Din păcate, guvernanții din ultimii ani au avut ca prioritate zero acapararea legii și a instituțiilor, promovarea imposturii și asaltul asupra statului de drept, economiei de piață și bunei guvernări. Transformarea digitală a statului nu este doar despre digitalizare, ci și despre transformarea profundă a funcționării instituțiilor prin eficiență, integritate și transparență.

În toate aceste privințe, guvernarea actuală a mers pe contrasens față de așteptările societății românești, arătând că este o guvernare paralelă cu nevoile de modernizare ale unei societăți de tip european în secolul XXI”, a afirmat Klaus Iohannis.

Lasa un comentariu