Opinii Prima pagina

Ion Cristoiu, concluzie pe tema modificării legilor justiției: „Liviu Dragnea își face propriul DNA ca instrument de răfuială politico-mafiotă”

Publicat de Grigore Bogdan
Jurnalistul Ion Cristoiu analizeaza OUG care prevede modificarea legilor justiției, concluzionand ca aceasta ordonanta este una cu dedicatie pentru Liviu Dragnea, liderul PSD, care își creează propriul DNA ca instrument de răfuială politică.

„E vorba de o OUG cu dedicație. Liviu Dragnea are deja numele celor care trebuie să ajungă șefi la Parchete. Printre acestea sînt și nume de judecători. Unii fără vechime. De judecători care au fost însă procurori. Pentru ca acești magistrați supuși lui Liviu Dragnea să ajungă șefi la Parchete, în virtutea celor 45 de zile, s-a dat OUG.

La înființarea DNA m-am numărat printre cei care au obiectat la crearea unui statut aparte pentru o Secție a Parchetului general. DNA e fără rost chiar ca Unitate specializată în anticorupție. Admițînd că era o necesitate, DNA trebuia să fie egală cu DIICOT în materie de prerogative. Ni s-a spus atunci că lupta împotriva corupției impune această aberație. OUG transformă Secția de investigare a magistraților într-un fel de DNA. DNA primise puteri aparte, pentru că șefii de la vremea respectivă erau oamenii regimului Băsescu. Vine acum regimul Dragnea și dă Secției un statut aparte pentru că șefii Secției sînt oamenii săi.

E limpede.

Liviu Dragnea își face propriul DNA ca instrument de răfuială politico-mafiotă.

OUG din 19 februarie 2019 e un pas uriaș către crearea unui Stat paralel al lui Liviu Dragnea”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Lasa un comentariu