Opinii Prima pagina

Ion Iliescu, CRITICI DURE la adresa PSD și a întregii clase politice: „Nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic”

Publicat de Grigore Bogdan
Ion Iliescu a scris pe blogul personal că PSD poate pierde ”această minimă coerență”, ceea ce reprezintă exceptia pe scena politică românească, dacă va continua abordarea conflictuala a problemelor interne. Fostul președinte susține că atâta timp cât un partid nu este condus în mod democratic, nu putem avea o democrație funcțională. Iliescu considera ca este momentul „să reluăm dialogul între forțele politice, și cu societatea civilă”.

”Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituțiile statului. Abordarea critică a realității nu înseamnă ”atac” la cineva. Înseamnă realism și exprimă dorința de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi.

PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepția pe scena politică actuală. De fapt, este printre puținele forțe politice care mai păstrează un minim de coerență în acțiunea și în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde și această minimă coerență.

Dincolo de orice, România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă, și, mai ales, de consolidarea democrației. Repet ce am spus nu o dată: nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forțele politice, și cu societatea civilă.”, arată Ion Iliescu, pe blogul personal.

Lasa un comentariu