Politică Prima pagina

Juncker a cerut României „armistiţiu” politic. Dăncilă: „Ar trebui să luăm exemplul altor state membre care au arătat că atunci când deţii preşedinţia Consiliului UE trebuie să ai consens”

Publicat de Grigore Bogdan
Viorica Dăncilă a declarat, la Parlament, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a cerut României un „armistiţiu” între partidele politice. Prim-ministrul a subliniat că atunci când deţii preşedinţia Consiliului UE, „trebuie sa ai consens” si „trebuie să primeze interesul naţional”.

„Acest armistiţiu a fost cerut de însuşi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Eu cred că ar trebui să luăm exemplul altor state membre care au arătat că atunci când deţii preşedinţia Consiliului UE trebuie să ai consens, trebuie să ai linişte şi trebuie să pui în plan secund disputele pentru că trebuie să primeze interesul naţional, acest obiectiv deosebit de important pentru noi. Este un examen pe care România trebuie să îl dea, şi când spun România nu spun PSD-ALDE, cred că trebuie să ne referim la toată clasa politică şi trebuie toţi să dăm dovadă de mai multă înţelepciune şi mai mult interes în ceea ce priveşte obiectivele pe care le are România”, a declarat, marţi, la Parlament, Viorica Dăncilă, întrebată despre un consens între partide în contextul în care România se pregăteşte să preia şefia rotativă a Consiliului UE.

Lasa un comentariu