Justitie Prima pagina

Klaus Iohannis, ATAC INCENDIAR la Liviu Dragnea şi Tăriceanu. Preşedintele vrea MODIFICAREA Constituţiei

Publicat de Andrei P

Klaus Iohannis participă vineri, 5 ianuarie, la şedinţa CSM unde se va alege preşedintele şi vicepreşedintele. Şeful statului nu a ratat ocazia de a lansa un atac furibund la adresa lui Dragnea şi Tăriceanu, vorbind chiar şi despre schimbarea Constituţiei.

„Vedem cu toții politicieni perindându-se pe la diferite televiziuni, de toate coloraturile, care ne spun lucruri suprinzătoare. Nu am crezut acum trei ani că o să mai văd pe la televizor politicieni care, aparent foarte serios, spun că justiția nu trebuie să-și facă de cap, că justiția nu este în altă Românie și alte asemenea afirmații fundamnental eronate și deplasate. Faptul că se fac astfel de afirmații trebuie să ne dea de gândit foarte serios. Înseamnă că există politicieni care cred că trebuie să vină cu propuneri de modificare a arhitecturii statului. Este dreptul lor, putem să discutăm, dar despre un lucru nu putem să discutăm: despre independența justiției. Asta nu se poate discuta. Asta trebuie să rămână, să existe, face parte din valorile de baza, din nucleul dur al democrației pe care vrem să o construim în România. Face parte din valorile UE, din arhitectură de baza a unui stat democratic în secolul 21.
S-a discutat despre ce fac judecătorii. Având în vedere că avem în conducerea statului persoane condamnate penal, nu e de mirare. Am afirmat și o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane nu au ce caută în conducerea statului. Dintr-un interes personal, ei vor fi tot timpul tentați să pună sub semnul întrebării justiția. Sistemul electoral a fost așa construit că accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem să negăm accesul acestor persoane la funcții înainte în stat. Personal, sunt convins că dacă ne-am apucă să discutăm Constituția, este obligatoriu să introducem principiul integrității chiar în Constituție. Altfel, s-ar putea că situații de acest tip să apară și în alte cicluri electorale”, a declarat Iohannis.

CITEŞTE ŞI:

Victorie categorică a Simonei Halep. Cu cine se va duela în finală

1 Comentariu

  • Are o apasare, vina celorlalți! Dl 6 case ilegal obținute nu-l apasă! Un tip fara morală , un robot al lui macovei, polițianu , bot lazar, koveși.. mintea lui e varză!

Lasa un comentariu