Justitie Prima pagina

Klaus Iohannis a făcut MARELE anunț. Ce se va întâmpla cu Kovesi

Publicat de Diana F
Klaus Iohannis a ținut pe toată lumea în suspans referitor la posibila revocare din fruntea DNA a Laurei Codruța Kovesi. Totuși, acesta astăzi s-a hotărât să iasă și să spune ceea ce a hotărât în cadrul unei declarații făcute la Palatul Cotroceni.

”Nu voi da curs propunerii de revocare a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi. Motivele invocate de către Ministrul Justiției nu m-au convins deloc, cu atât mai mult cu cât nici nu corespund prevederilor legale în vigoare”, a anunțat astăzi Klaus Iohannis într-o conferința de presă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe 22 februarie, că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”. Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, pe 27 februarie, propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Condruța Kovesi.

Lasa un comentariu