Externe Prima pagina

Kovesi, desemnată procuror șef european, după ce Consiliul UE şi COREPER au votat în favoarea sa

Publicat de Grigore Bogdan
Laura Codruța Kovesi a câștigat poziția de procuror șef european, după ce a obținut 17 din cele 22 de voturi exprimate de către ambasadorii statelor membre UE, dar si dupa ce numele sau a primit validarea COREPER – „Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană”.

„Eu sper ca această numire să reprezinte pentru toţi magistraţii, şi procurori şi judecători, o motivare să continue ceea ce s-a început şi s-a făcut bun, şi mă refer în special la lupta anticorupţie, să fie un motiv ca să apere în continuare justiţia, să reziste împotriva presiunilor şi a hărţuirilor atunci când acestea au loc.

Este adevărat că sunt şi au fost anumite probleme când vorbim despre justiţie, dar să nu uităm totuşi ce s-a făcut bun în justiţie în ultimii ani şi cred că acest vot, precum şi votul din Parlamentul European au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română”, a declarat Kovesi, pentru Europa FM

“Laura Codruța Kovesi a câștigat acum în mod categoric votul pentru poziția de procuror șef european în Consiliul Uniunii Europene. Candida noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică. A câștigat dreptatea.
A câștigat justiția. A câștigat România oamenilor cinstiți.
Felicitări , Laura Codruta Kovesi!”, a anunțat, joi, eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan pe Facebook.

Lasa un comentariu