Prima pagina Sport

Laude necontenite la adresa lui Halep. Rafael Nadal: „Fără dubii, e una dintre jucătoarele care se deplasează cel mai bine pe teren. A meritat, este numărul 1 în lume şi este o jucătoare foarte muncitoare”

Publicat de Grigore Bogdan
Simona Halep, numărul 1 mondial în tenisul feminin, a câştigat sâmbătă, la Paris, primul trofeu din carieră – Rolland Garros 2018. Ea s-a impus după 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-1, in fata americancei Sloane Stephens. Această victorie a generat laude necontenite, atât din partea presei de specialitate, cât şi a sportivilor, printre care proaspătul câştigător al trofeului Rolland Garos, Rafael Nadal, dar si a reactiilor oferite de Nadia Comăneci.

„Fără dubii, e una dintre jucătoarele care se deplasează cel mai bine pe teren”, a spus Rafa Nadal.

„Este frumos că, după finala pierdută anul trecut, cu atâtea şanse irosite în ultimele seturi, a reuşit să câştige un Grand Slam. A meritat, este numărul 1 în lume şi este o jucătoare foarte muncitoare”, a spus nr. 1 ATP. „Îmi plac oamenii care muncesc ca să aibă succes, aşa că mă bucur pentru ea”, a adăugat el.

Nadia Comaneci a comentat si ea marea victorie a lui Halep.

„Nu puteam pierde acest moment. Sunt atât de fericită că am fost pe arenă, alături de toţi românii. Mulţi oameni au susţinut-o”, a comentat Nadia.

„La fiecare 40-50 de ani, apare cineva care încalcă regulile şi scrie istorie. Este minunat. Este uimitor pentru România, pentru că întotdeauna ai o generaţie tânără care se uită spre cineva şi spune `dacă ea poate, pot şi eu`. Ţara avea nevoie de aşa ceva. Veţi vedea mulţi copii cu rachete în mână”, a adăugat Nadia.

Autoritatile din tara au organizat, la Arena Nationala, astazi, 11 iunie, ora 20:00, o ceremonie in cadrul careia Halep isi va prezenta trofeul in fata zonei VP, intrarea oficiala.

„Primăria Capitalei, prin Compania Sport pentru toți, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, organizează mâine, 11 iunie 2018, ora 20:00, la Arena Națională, în fața zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetățean de onoare al Capitalei, va prezenta românilor trofeul Roland Garros! Toți cei care vor să o vadă pe marea noastră campioană sunt așteptați la Arena Națională! Accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin și Basarabiei. Intrarea este liberă”, informează un comunicat remis Ziare.com.

sursa foto: www.wtatennis.com/

Lasa un comentariu