Justitie Prima pagina

Kovesi a comentat revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA: „Propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: Va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției?”

kovesi
Publicat de Grigore Bogdan
Laura Codruța Kovesi a comentat revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA, considerand ca „propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege”, subliniind ca „CSM a dat aviz negativ”. De asemenea, Kovesi este de parere ca „am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției sunt nereale și neîntemeiate”, pe cale de consecinta, „decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”. Fosta sefa DNA considera ca a contribuit la conștientizarea societății cu privire la gravitatea corupției si concluzioneaza ca „episodul de azi nu e o înfrângere”.

„Am fost procuror-șef al DNA timp de 5 ani și tot ce am realizat, sau nu au realizat, am consemnat într-un raport care va fi disponibil în puțin timp. În ce privește procedura de revocare, vă reamintesc că propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției sunt nereale și neîntemeiate. Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”, adaugă Kovesi.

„Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: Va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi subordonați Ministrului Justiției. O clarificare rămâne necesară”, explică Laura Codruța Kovesi.

„Despre mine, vă pot spune că am luat act de decretul de revocare. Începând de azi nu voi mai lucra în cadrul DNA, voi rămâne procuror”, completează Kovesi.

„Am contribuit (DNA – n.r.) la conștientizarea societății cu privire la gravitatea corupției. Ceea ce am reușit să demonstrăm a fost să arătăm că instituțiile publice sunt eficiente și lucrează legal, dar mai ales că corupția poate fi înfrântă. Episodul de azi nu e o înfrângere”, declară fostul procuror-șef al DNA.

Lasa un comentariu