Justitie Prima pagina

Liberalii atacă în justiţie decizia de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar

Publicat de Grigore Bogdan
PNL Bucureşti a atacat, in justitie, mai multe proiecte ale Primariei, respectiv înfiinţarea companiilor municipale, cerând anularea şi dizolvarea acestora, dar şi decizia de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

„Prevederile din HCGMB nr.371/2019 contravin în mod flagrant OUG nr. 195/2002 şi HG nr. 1361/2006 care stipulează următoarele: constatarea şi aplicarea contravenţiilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice poate fi dispusă numai de către poliţiştii rutieri, nu de poliţiştii locali. Încă din 2015, prin decizia nr. 9/2015 a ICCJ, în recursul în interesul legii s-a stabilit că nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale situaţia referitoare la regulamente privind procedura de ridicare, transport, depozitare şi restituire a vehiculelor staţionate
sau oprite neregulamentar pe drumurile publice. Acest lucru nu se poate face pentru că autorităţile administraţiei publice locale nu au competenţa de reglementare în această speţă”, au transmis reprezentanţii PNL Bucureşti pentru MEDIAFAX.

Lasa un comentariu