Criptomonezi Finante & Afaceri

Litecoinul crește cu 5800 %. Cine a mai trecut pragul miliardului?

Publicat de Anca D
Monezile virtuale devin tot mai cunoscute pe întregul mapamond și s-a creat o mare nebunie în ultimele luni și la noi în țară. Litecoin, cea de-a patra cea mai mare criptocurrency din lume, a atins un record și a înregistrat o creștere de aproape 5.800% în acest an, învingând creșterea bitcoinului, moneda digitală rivală.

Prețul litecoin a atins un maxim de 255,42 dolari marți, potrivit Coinmarketcap.com, care determină prețul prin media ponderată a volumului tuturor prețurilor raportate pe diferite burse.
La 1 ianuarie, litecoin se tranzacționa la 4,36 USD. A crescut, până azi, cu 5758,2%.
Ce este litecoin?
Litecoin este o monedă digitală, criptocurrency, fondată de Charlie Lee. El a creat litecoin în timp ce lucra la Google, ca inginer de software. Lee a mai lucrat pentru YouTube, Chrome și Play Games.

Litecoin este a patra cea mai mare monedă digitală, în funcție de capacitatea pieței, după bitcoin cash, Ethereum și bitcoin. Capacitatea pieței pentru litecoin este de aproximativ 14,4 miliarde de dolari, în comparație cu 282,8 miliarde de dolari pentru bitcoin.

La fel ca un bitcoin, litecoin rulează pe un blockchain, un registru public de tranzactii care nu pot fi modificate.
Litecoin a crescut cu aproape 80% în decursul unei perioade de 24 de ore. Analiștii cred că recenta creștere a prețului litecoin a fost determinată de o creștere generală a interesului și a cererii pentru criptocurrency piață din partea sectorul financiar tradițional.
În prezent sunt în circulație 54,268,358 litecoin și 16,736,137 bitcoin.
Operațiunile Litecoin durează aproximativ 2 minute, comparativ cu o medie de aproape 300 de minute pentru bitcoin.
Marți, circa 40% din litecoin au fost cumpărate cu bitcoin, potrivit datelor CryptoCompare, comenteaza CNBC.

Lasa un comentariu