Politică Societate

Liviu Dragnea, ANUNŢ IMENS. E în joc 1 MILIARD DE EURO

Publicat de Andrei P

Liviu Dragnea a declarat miercuri că Guvernul vizează un parteneriat strategic real cu marile companii care vor să investească în România. Liderul PSD a anunţat că în scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat, fiind stabilită suma de un miliard de euro.

„S-a discutat și s-a stabilit suma de un miliard de euro, care să fie alocată pentru schema de ajutor de stat. Un miliard de euro nu este o sumă mică. S-a luat această decizie în primul rând să avem o abordare strategică pentru o perioadă multianuală și să știm că este prevăzut un miliard de euro pentru următorii 5 ani. (…) În al doilea rând, să se obțină și vom obține un efect de multiplicare și investiții în România de cel puțin 5 miliarde de euro, pe baza acestei scheme”, a spus Dragnea, la lansarea ediţiei din 2018 a schemei de ajutor de stat instituită prin HG 807, eveniment organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat la Palatul Parlamentului.

Şi premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre acest lucru.

„Alături de un mediu macroeconomic stabil şi predictibl, un mediu fiscal stimulativ şi o forţă de muncă bine pregătită, vă propunem şi o nouă abordare în ceea ce priveşte relaţia cu investitorii strategici în economie. Vom înfiinţa în următoarele luni Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi, un centru de tip ‘one stop shop’, o agenţie cu flexibilitate mare, cu manageri de proiect dedicaţi. Va fi un corp de manageri specializaţi pe sectoarele strategice, din punct de vedere economic pentru România, în vederea atragerii de investiţii”, a subliniat şeful Executivului.

CITEŞTE ŞI:

Gabriela Firea, IRONIE DEVASTATOARE la adresa lui Nicuşor Dan

Lasa un comentariu